”Juuri silloin pitää jaksaa, kun tekee eniten mieli luovuttaa”
Suomessa on tuhansia kansalaisjärjestöjä, joiden toiminta muuttaa maailmaa. Planeettamme rajat elpyvät siellä, missä lukutaidoton tyttö kehittää teknologiaa ja humanitäärinen kenttäsairaala toimii päivän kerrallaan.
Ohjelman kuusi lyhyttä puhetta vievät järjestötyön ytimeen: malesialaisille tehtaille, Vanhankaupunginkoskelle ja ugandalaisten leskien navettaan. Puhujat tulevat Lääkärit ilman rajoja -järjestöstä, African Caresta, UN Womenista, Suomen Luonnonsuojeluliitosta, Eettisen kaupan puolesta ry:stä ja Suomen eläinlääkäreiden kehitysyhteistyöjärjestöstä SEK ry:stä.
Puheenvuorot ovat tulosta Fingon järjestämästä Julkisen puhumisen mestarikurssista. Kurssin vetäjä Kaisa Osola tunnetaan esimerkiksi Helsingin Sanomien Kansallisteatterin lavalle tuomien Musta laatikko -esitysten puhekouluttajana.
Ohjelmaa voi seurata paikan päällä Tiivistämössä tai suoran striimin kautta festivaalin verkkosivuilta.
Fathi Osman
Fathi Osman on African Caren hyvinvointitoiminnan suunnittelija ja Somenti-hankkeen koordinaattori. African Care tukee naisia ja tyttöjä Suomessa ja Somaliassa. Työssään Osman edistää naisten voimaantumista ja kehittää kulttuurisensitiivistä nuorisotyötä.
Aitoa muutosta ja toiveikkaampaa tulevaisuutta rakentavat naiset. Ilmastonmuutoskeskusteluihin täytyy kutsua niitä naisia, jotka kärsivät eniten ilmastonmuutoksen vaikutusten takia.
Kirsi Salonen
Kirsi Salonen on Eettisen kaupan puolesta ry:n toiminnanjohtaja. Hän työskentelee oikeudenmukaisen maailmankaupan, kestävien tuotantotapojen ja vastuullisen kuluttamisen puolesta.
Kansalaiset haluavat, ettei kaupan hyllyiltä löydy vastuuttomia tuotteita. Se ei tapahdu, jos ihmisoikeuksien ja ympäristön kunnioittaminen on yrityksille vapaaehtoista.
Anna Ikonen
Anna Ikonen työskentelee suojeluasiantuntijana ilmasto- ja energiakysymysten parissa Suomen luonnonsuojeluliitossa.
Luontokato ei ole luonnonvoima. Se on ihmisten tekojen summa, ja se voidaan pysäyttää luontoteoilla.
Silja Väyrynen
Silja Väyrynen on eläinlääkäri, jonka intohimona on yhteinen terveys, eli lähestymistapa, jossa huomioidaan ihmisten, eläinten ja ympäristön terveys toisistaan riippuvina ja toisiinsa vaikuttavina tekijöinä. Hän on työskennellyt yhteisen terveyden hyväksi esimerkiksi Intiassa raivotaudin vastaisessa työssä sekä Ugandassa kehitysyhteistyössä. Hän toimii Suomen eläinlääkäreiden kehitysyhteistyöjärjestössä SEK ry:ssä.
Ajankohtaisessa yhteisen terveyden konseptissa huomioidaan ihmisten, eläinten ja ympäristön terveys toisistaan riippuvina ja toisiinsa vaikuttavina tekijöinä.
Linda-Lotta Luhtala
Linda-Lotta Luhtala työskentelee YK:n tasa-arvojärjestö UN Women Suomessa. Hän on Generation Equality -koordinaattori, joka keskittyy työssään tasa-arvon edistämiseen teknologian ja innovaatioiden avulla.
Aikamme suurimmat haasteet voidaan ratkaista vain, jos meillä on erilaisia ihmisiä kehittämässä teknologisia ratkaisuja. Meillä ei ole varaa sulkea puolta maailman väestöstä, tyttöjä ja naisia, teknologiakehityksen ulkopuolelle.
Linda Konate
Linda Konate on Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Suomen toimiston toiminnanjohtaja ja yksi perustajista. Hän on tehnyt humanitääristä avustustyötä muun muassa Afganistanissa, Pakistanissa, Etiopiassa ja Liberiassa. Lisäksi hän on työskennellyt Suomen Punaisella Ristillä humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön parissa.